Piața bicicletelor, în creștere. Vânzările anuale ajung la 45 de milioane de euro 

Data publicării:
oameni pe biciclete mediafax

Bicicleta este la modă în România. 30% dintre români au o bicicletă acasă. În România, industria de biciclete produce anual venituri de 45 de milioane de euro. Cam de 20 de ori mai puţin decât în Franţa, unde suma ajunge în fiecare an la 850 de milioane. Lider incontestabil în Europa rămâne însă Germania. Aceeaşi industrie de biciclete produce acolo venituri anuale de 2 miliarde de euro.

În fiecare din ultimii trei ani, piaţa românească a crescut chiar şi cu 15 la sută, spun specialiştii.

Segmentul de preţ cel mai căutat momentan e 1.500-2.500 de lei”, spune Bogdan Enache, reprezentantul unui magazin de biciclete.

„Mersul pe bicicletă e sănătos, mersul pe bicicletă duce la economii financiare și face bine psihicului”, spune Irina Zamfirescu, reprezentant al Comunități Bicicliştilor din Bucureşti.

După ce au descoperit avantajele mersului pe două roţi, unii dintre pasionaţi au trecut la alt nivel.

Cauciucurile sunt de all terrain, mai mult pentru off road, grip-uri mari”, explică Victor Guliciuc.

El este pasionat de mountain bike şi are şi o şcoală în Poiana Braşov unde oferă cursuri pentru copii şi adulţi. A investit deja 2.000 euro în propria bicicletă.

„Trebuie să ştii ce vrei să faci cu bicicleta aia, cât de tehnic vrei să fii sau cât de aventuros vrei să fii. Şi după aceea în funcţie de buget, bineînţeles”, spune Victor Guliciuc, instructor de mountain bike.

Afacerea bicicleta este prinsă din urmă de segmentul accesorilor. Unii reprezentaţi de magazine spun că în luni bune plătesc chiria doar din aceste vânzări, iar restul înseamnă profit.

„Nişte accesorii de bază - far, stop cască, un suport de bidon şi un bidon, astea pot să ducă undeva la 300-350 de lei, evident casca însumând cea mai mare parte din preţ, sau pot duce la 500-600 de lei, chiar 1.000 de lei”, menționează Bogdan Enache.

Cert este că România pedalează și încearcă să intre în tandem cu ţările europene. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri