Piloţii care participă la Mongol Rally au chefuit în Mamaia

Data publicării:
raliu

Cei aproape 500 de participanţi din întreaga lume au încins aseară nisipul unei plaje din Mamaia. Au cântat şi au dansat cât i-au ţinut puterile pentru ca astăzi să urce din nou la volanul maşinilor pe care trebuie să le conducă până în capitala Mongoliei. La raliu participă şi două echipaje din România.

Mongol Rally, dacă vrei, este o cursă neconvenţională, în sensul că nu contează cine ajunge primul. Asta este prima regulă. A doua regulă este că fiecare îşi alege propriul traseu. Şi cea mai importantă regulă este că dacă cumva ajungi în Mongolia, din Londra în Mongolia fără probleme la maşină, nu eşti în Mongoll Rally”, a explicat Vlad Grigore, participant Mongol Rally.

Niciunul dintre participantiţii la raliu nu are cunoştinţe de mecanică, astfel că, dacă maşina se strică pe traseu, sunt nevoiţi să se descurce cum pot.

Dacă e ceva ce putem rezolva cu mâinile noastre sau cu ajutorul unui mecanic la telefon ne descurcăm. Dacă este mai mult de atât, avem suficiente cunoştinţe în limba semnelor cât să explicăm că avem nevoie de ajutor şi să cerem să fim tractaţi până la primul service”, a afirmat Răzvan Stuparu, participant Mongol Rally.

Toate maşinile sunt autoturisme de clasă mică pe care actualii proprietari le-au cumpărat din Marea Britanie cu doar câteva zile înaintea startului competiţiei. Este şi cazul unui cuplu din China.

Am mers în Marea Britanie în urmă cu două săptămâni pentru a ne ridica maşina şi până acum s-a tot stricat. Sperăm să ajungem până în Mongolia”, a povestit Jhony Chan, participant Mongol Rally.

Sper să ajungem în Mongolia pentru că astăzi ne-a ars ceva la maşină, plăcuţele de frână ni s-au încins când coboram pe Transfăgărăşan, iar rezervorul de combustibil s-a spart”, a completat și Natalie Chan.

În aventura lor, piloţii vor traversa Marea Caspică, dar şi trei porţiuni de deşert. Cursa celor 260 de echipaje se va încheia în Ulaanbaatar, capitala Mongoliei, acolo unde maşinile vor fi vândute, iar banii vor ajunge în contul unei organizaţii care luptă pentru salvarea pădurilor tropicale. 

Citiți și:

Record de turiști la mare. Vreme frumoasă pentru distracție

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri