Portret al lui Nelson Mandela, făcut din 5.000 de brioşe

Data publicării:
MANDELA PORTRET

Iniţiativa a aparţinut unei fundaţii caritabile care ajută copiii bolnavi de cancer pentru a sărbători ziua de naştere a lui Nelson Mandela.

Totul a avut loc în holul unui complex comercial din oraşul Johannesburg. Efortul a fost împărţit între zecile de participanţi: unii au făcut frişca colorată, iar alţii au decorat brioşele.

Apoi copiii au aranjat prăjiturile, una câte una, într-un tipar cu 67 de rânduri, câte unul pentru fiecare an în care Nelson Mandela a fost în slujba ţării sale.

Organizatorii spun că este cea mai mare operă de artă murală făcută vreodată în emisfera sudică. Toate fondurile strânse cu această ocazie vor fi donate pentru construcţia unui spital de copii ce va purta numele fostului preşedinte sud-african.

Ziua de naştere a lui Nelson Mandela, 18 iulie, a ajuns o sărbătoare naţională în Africa de Sud, când oamenii îşi dedică câteva minute din timpul lor pentru a-i ajuta pe alţii.

Nelson Mandela este internat, de mai bine de o lună, într-un spital din Pretoria, pentru tratarea unei infecţii pulmonare.

Familia sa şi oficialii sud-africani spun că fostul lider răspunde bine la tratament, starea sa fiind stabilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri