Sari la conținut

Poveste medievală în Regensburg. Oraşul bavarez este unul dintre cele mai vechi din Germania

Oriunde întorci privirea, Regensburg îţi oferă imaginea fantastică a istoriei de peste două mii de ani a oraşului. Are aproxiamtiv 1.500 de monumente şi clădiri în stil roman, gotic si provensal, care sunt protejate prin lege. Centrul medieval al oraşului a rămas aproape intact după al Doilea Razboi Mondial. În zonă, traficul este restrictionat, iar centrul istoric poate fi usor vizitat la pas.

Aşadar, nu trebuie să rataţi Vechiul Pod de Piatra, construit între 1135-1146, primul astfel de pod ridicat peste Dunare. Cu o lungime de 310 metri, podul este funcţional și astazi şi a devenit obiectiv turistic de prim rang al Regensburg-ului.

Domul Sfântului Petru îşi înalţă turnurile gemene deasupra întregului oraş. Ele sunt vizibile din orice parte te-ai uita. Situat în Domplatz, lacașul de cult a fost construit în anii 1300 și este una dintre cele mai cunoscute catedrale gotice din Bavaria.

O vizită la palatul Emmeram trebuie inclusă pe lista cu locuri de vizitat în Regensburg. Acesta aparţine familiei aristocrate Thurn und Taxis, ale carei origini coboara până la începuturile secolului al 12-lea. Familia Thurn und Taxis este cunoscută în special pentru organizarea primului sistem de serviciu poştal imperial. În interiorul palatului se poate vizita un muzeu dedicat mijloacelor de transport de altadată. Muzeul este considerat unul dintre cele mai valoroase din Europa.

La Regensburg puteţi ajunge în cel puţin 4 ore, dar cum din Bucureşti nu există cursă aeriană directă, trebuie să vă rezervaţi un zbor către Munchen, aflat la 125 de kilometri depărtare. Pentru un bilet dus-întors veţi plăti cel puţin 180 de euro, iar biletul de tren între Munchen şi Regensburg vă va costa 20 de euro.

Oraşul bavarez vă aşteaptă cu zeci de hoteluri şi pensiuni. O cameră de trei stele poate costa până la 110 euro, iar una de patru stele chiar şi 150 de euro.