Povestea micului tenismen care câştigă toate meciurile fără a pierde vreun set

Data publicării:
23 2002tenismen-51142

La nouă ani, Vlad i-a uimit deja pe antrenorii şi jucătorii din tenisul românesc. La categoria lui de vârstă este invincibil. Câştigă aproape toate meciurile pe care le susţine...fără să piardă vreun set. De curând a început să joace şi la Under 12, acolo unde învinge adversari cu până la trei ani mai mari

Vlad s-a impus până acum în peste de 20 de competiţii. Visul lui este ca până la vârsta de 21 de ani să ajungă numărul 1 mondial. Vrea ca într-o bună zi să-şi învingă idolul, pe Novak Djokovic. Până atunci, băiatul se pregăteşte intens: cel puţin şapte antrenamente în fiecare săptămână.

Şi, crede Vlad, a descoperit reţeta succesului: „Să te ţii de treabă, să intri cu tupeu înainte de meci, să nu îţi fie frică niciodată şi să munceşti foarte mult”.

Vlad nu este doar jucător, ci şi... antrenor. Fratele lui mai mic, Matei îl idolatrizează şi vrea să ajungă şi el un mare tenisman. Aşa că a început să ia primele lecţii.

Dincolo de dorinţa de a câştiga fiecare meci, Vlad iubeşte să joace pentru ţara lui şi atunci când pleacă în Germania, la diferite turnee, este mândru că este român.

Tricolorul acesta l-am primit la Sinaia, când am luat locul 1 şi mereu în Germania când merg şi câştig îl pun la gât ca să vadă toată lumea că sunt din România (...). Această brăţară o port tot timpul la meciuri deoarece este roşie, ştiu că îmi poartă noroc, scrie România pe ea, ca să ştiu întotdeauna că trebuie să joc în Cupa Davis”, povesteşte Vlad.

După golf, tenisul este considerat cel mai scump sport din lume. De aceea, părinţii lui Vlad fac sacrificii uriaşe ca să-l ducă la cât mai multe turnee.

„Efortul este foarte mare... Undeva la 500 milioane pe an”, spune Marcel Breazu, tatăl lui Vlad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri