Sari la conținut

Pregătiri de vacanţă: De Paşte şi 1 Mai, din Moldova până în Dubai

Vacanţa de vară este încă departe, dar câteva zile de relaxare lipite de Sărbătoarea Paştelui sau de 1 Mai sună mai mult decat tentant. Agenţiile de turism au pregătit deja ofertele: preţurile pentru un sejur de şapte zile în insulele greceşti pornesc de la 190 de euro de persoană. Locuri frumoase, primitoare şi ieftine sunt şi pentru cei care doresc să fie mai aproape de casă - pensiunile din Moldova sau Valea Prahovei.

Un loc mai potrivit decât Moldova pentru a petrece Sărbătorile de Paşte e greu de identificat. Gazdele garantează că turiştii se vor simţi ca acasă: masa va fi pregătită tradiţional, iar locurile sunt pline de farmec - Humuleştiul lui Creangă, Cetatea Neamţului, mănăstirile Agapia, Văratec, Sihăstrie sau Neamţ. Pentru trei nopţi de cazare doritorii trebuie să pregătească între 300 şi 500 de lei de persoană.

Cei care vor o destinaţie în care să aibă parte de mai mult soare pot merge în insulele greceşti. Tarifele pornesc de la 190 de euro de persoană pentru şapte nopţi de cazare în apartamente, fără masa asigurată, şi urcă spre 400 de euro la hoteluri de patru stele cu demipensiune.

Dubaiul este un alt loc căutat pentru vacanţe la sfârşit de primăvară. Preţurile pornesc de la 500 de euro de persoană, inclusiv bilet de avion la Tarom sau Fly Dubai, pentru şapte nopţi de cazare cu mic dejun, transferuri şi asistenţă în limba română.

Preţuri similare se găsesc şi pentru destinaţiile din Nordul Africii. În Tunisia, de exemplu, tarifele pornesc de la 400 de euro pentru o săptămână la un hotel de trei stele, cu demipensiune. Turiştii sunt invitaţi la o plimbare cu cămilele sau în safari. În Egipt, unde piramidele şi Nilul atrag an de an zeci de mii de turişti, preţurile pornesc de la 550 de euro de persoană pentru o cameră într-un hotel de 5 stele all inclusive, cu toate taxele incluse.

Familiile cu copii pot încerca ofertele din Turcia, în Antalya, unde cluburile destinate celor mici oferă cele mai complexe şi variate tipuri de jocuri şi amuzament, dar şi însoţitori.O altă destinaţie plină de farmec şi istorie este insula Cipru.