Pregătiri pentru al doilea Crăciun. Sunt așteptați la pensiuni sute de turiști din R. Moldova, Rusia și Ucraina

Data publicării:
resize mos craciun 5127968-Mediafax Foto-Bogdan Danescu

În multe restaurante din Iaşi, pentru petrecerea de Crăciun pe rit vechi, în meniuri, locul preparatelor din carne de porc a fost luat de cele din pui şi oaie.

„Pregătim tradiţionalele sărmăluţe, chişca moldovenească, pastramă de oaie, platourile tradiţionale care sunt la fel de specifice restaurantului, tochitura moldovenească”, explică Elena Mocanu, bucătăreasă. Şi pentru a-şi surprinde şi înveseli oaspeţii, bucătăresele înceacă să fie cât mai inventive.

Dar nu numai cu bucatele sunt importante pentru petrecerea de Crăciun, ci și muzica.

Credincioşii sunt sfătuiţi, de asemenea, să nu uite nici valoarea religioasă a sărbătorii Naşterii Domnului. „În Ajunul Naşterii Domnului copiii au pregătit colinde, vin la biserică şi ascultă slujba de priveghere, vor cânta colinde. Cele trei zile de Crăciun să fie sărbătorite cu slujbe religioase şi cu bucuria acestei mari sărbători”, îndeamnă preotul Vasile Leonte.

În Iaşi sunt peste 1.000 de credincioşi de rit vechi, însă restaurantele şi pensiunile din judeţ sunt aşteptaţi şi turişti din Republica Moldova, Rusia şi Ucraina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri