Pregătiri pentru Revelion. Vinuri alese pentru mese bogate

Data publicării:
pahare vin mediafax

De câţiva ani, Laurian a devenit un client fidel al cramelor. Este evident motivul: un vin de calitate face masa mai gustoasă.

"Merită să nu te doară capul, merită să îţi bucuri limba, merită să fie masa OK. Sunt fanul vinului roşu sec. Merge de obicei la fripturi”, spune Laurian.

Este foarte important să alegem vinul în funcţie de preparatele culinare din meniu, spun cunoscătorii. Ne va ajuta la digestie şi va spori gustul mâncării servite.

„Dacă mergem pe un meniu de peşte, putem alege sau un vin roze, sau un vin alb, putem alege variante de sec sau demisec, în funcţie de preferintele oamenilor. Vinul roşu merge mai mult pentru carne roşie, de vită sau porc”, spune Ioana Mureşan, consultant în vânzări.

Cei care vor să se delecteze cu o băutură cu totul specială pot alege un vin de colecţie. Preţul unei astfel de sticle este puţin piperat, peste 1.200 de lei, dar merită.

Comercianţii de vinuri şi băuturi spumante apreciază că în această perioadă a anului vânzările vor creşte cu aproape o treime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri