Premieră. Simfonia a III-a de George Enescu va fi interpretată de prestigioasa London Philarmonic Orchestra pe scena Southbank Centre

Data publicării:
Vladimir Jurowski pe scena Festivalului Enescu 2013 credit foto Sergiu Iczkovits

 

Programul de la Londra cuprinde două lucrări ale compozitorului Serghei Rahmaninov în prima parte, iar în a doua parte urmează “Simfonia a III-a de George Enescu, o lucrare plină de intensitate emoțională, eroică și triumfală, inspirată de angoasele Primului Război Mondial”, se precizează pe site-ul Southbank Centre.

Evenimentul care va avea loc la Londra este unic și demonstrează, o dată în plus, puterea Festivalului de a face cunoscută muzica lui George Enescu în lume”, a declarat pentru Oana Marinescu, Director de Comunicare al Festivalului “George Enescu”.

Atașamentul meu față de muzica lui George Enescu a crescut direct proporțional cu atașamentul față de Festivalul Enescu, încă de la prima ediție a Festivalului la care am participat ca invitat, în urmă cu nouă ani”, povestea dirijorul Vladimir Jurowski în luna septembrie a anului trecut.

De-a lungul carierei, Vladimir Jurowski a colaborat cu unele dintre cele mai importante instituții muzicale din lume, printre care prestigioasele Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia sau Opéra Bastille de Paris. În anul 1999 a debutat la Metropolitan Opera New York.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri