Premiile BAFTA se decernează în această seară. „12 ani de sclavie”, favorit la trofeul pentru cel mai bun film

Data publicării:
premiile bafta

Cinci filme se luptă pentru a câştiga premiul BAFTA pentru cea mai bună peliculă. „Gravity”, „12 ani de sclavie”, „Ţeapă în stil american”, „Philomena” şi „Căpitanul Phillips” au intrat în cursa pentru marea distincţie. Favorită este drama lui Steve McQueen, „12 ani de sclavie”, care are 10 nominalizări la premiile BAFTA de anul acesta.

Trofeul pentru cel mai bun regizor este vânat de Steve McQueen cu „12 ani de sclavie”, David Russell pentru „Ţeapă în stil american”, Paul Greengrass, creatorul „Căpitanului Phillips”, Martin Scorsese cu „Lupul de pe Wall Street” şi nu în ultimul rând Alfonso Cuarón, regizorul peliculei „Gravity”. Cuaron este de de altfel, marele favorit după ce a impresionat cu povestea unui astronaut pierdut în spaţiu.

La categoria cea mai bună actriţă concurează Sandra Bullock pentru rolul din „Gravity”, Cate Blanchett pentru „Blue Jasmine”, Emma Thompson - „Saving Mr. Banks”, Judi Dench pentru „Philomena” şi Amy Adams cu rolul din „Ţeapă în stil american”. 

Pentru trofeul cel mai bun actor în rol principal, lupta se dă între Leonardo DiCaprio pentru „Lupul de pe Wall Street”, Tom Hanks - „Căpitanul Phillips”, Christian Bale cu „Ţeapă în stil american”, Bruce Dern cu „Nebraska” şi Chiwetel Ejiofor pentru rolul din „12 ani de sclavie”. La casele de pariuri, actorul britanic este favorit, dar criticii consideră că premiul ar trebui să-i revină lui Lenoardo di Caprio. 

Actriţa Helen Mirren, câştigătoare a premiilor Oscar şi BAFTA pentru rolul reginei Angliei din filmul „The Queen”, va primi o distincţie pentru întreaga carieră.

Premiile BAFTA sunt aşteptate cu interes de public pentru că sunt considerate indicatori semnificativi pentru viitorii laureaţi ai premiilor Oscar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri