Premiile Emmy 2013. Breaking Bad şi Modern Family, cele mai bune seriale

Data publicării:
jeff daniels

Este pentru prima oară când multipremiatul „Breaking Bad” primeşte trofeul pentru cea mai bună serie dramatică.

„Nu mă aşteptam! Credeam că va câştiga House of Cards sau Homeland”, a spus producătorul Vince Gilligan.

La categoria Cel mai bun actor, marii favoriţi, Bryan Cranston şi Kevin Spacey, au fost surclasaţi de Jeff Daniels, care a luat primul său Emmy din carieră, pentru rolul din serialul Newsroom.

„La naiba! Nu mă aşteptam. De obicei nu câştig nimic. Ultimul premiu pe care l-am câştigat a fost premiul pentru cel mai bun actor de peste 50 de ani, pentru filmul „Câinele şi Pisica”, oferit de Asociaţia Americanilor Vârstnici. Cu tot respectul pentru Asociaţie, premiul acesta e mai bun”, a afirmat Jeff Daniels pe scenă.

La categoria Cea mai bună actriţă într-un rol principal, trofeul a revenit uneia dintre marile favorite, Clare Danes, pentru rolul din „Homeland”.

Serialul Breaking Bad şi-a mai adjudecat un Emmy, pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar, acordat Annei Gunn.

Filmul biografic Behind the Candelabra a câştigat trei premii Emmy, pentru cea mai bună miniserie de televiziune, cel mai bun regizor - Steven Soderbergh şi cel mai bun actor - Michael Douglas. Douglas, aflat la primul Emmy din carieră, intepretează magistral rolul pianistului homosexual Liberace. El a ţinut să mulţumească partenerului său din film, Matt Damon: „Am ajuns aici doar datorită ţie. Prin urmare, meriţi cu adevărat jumătate din acest trofeu. Ce vrei? Partea de jos sau partea de sus?”.

La categoria comedie, premiul a revenit, pentru a patra oară, serialului „Modern Family”, care a luat şi trofeul pentru cea mai bună regie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri