Prima melodie care a intrat în topuri în 2021 este veche de 36 de ani

Data actualizării: Data publicării:
last christmas
Melodia Last Christmas a formaţiei Wham! a fost primul număr 1 în anul 2021. Foto: Profimedia Images

Celebra melodie a formației Wham, "Last Christmas", extrem de îndrăgită în perioada sărbătorilor, a urcat pe primul loc în topurile muzicale din 2021, la 36 de ani de cand a fost lansată. 

Cântecul Last Christmas a fost primul număr 1 în anul 2021. Este pentru prima dată când piesa urcă în vârful clasamentului. În ultima săptămână, melodia a fost ascultată de aproximativ 9,2 milioane de ori, luând astfel locul „Don’t Stop Me Eating” a lui LadBaby, scrie BBC.

Lansată în decembrie 1984, melodia lui George Michael şi Andrew Ridgeley a fost devansată de „Do They Know It’s Christmas?”, piesa celor de la Band Aid, din care au făcut parte, între alţii, Paul Young, Boy George, Phil Collins, Sting, Bono şi George Michael.

Ridgeley, colegul de trupă al lui George Michael, s-a declarat uimit că înregistrarea a ajuns acum pe primul loc. „Această reușită reprezintă, probabil mai mult ca orice, o mărturie a farmecului ei fără vârstă”, a spus Andrew Ridgeley, potrivit sursei citate.

Este prima dată când piesa urcă pe această poziţie, reuşind să doboare un record. Până acum, piesa Amarillo de la Tony Christie era cea care a avut nevoie de cel mai mult timp pentru a ajunge numărul 1. Amarillo a urcat pe primul loc la 33 de ani de la lansare.

Melodia Last Christmas a fost compusă de George Michael, artist care a murit chiar în ziua de Crăciun în urmă cu patru ani. „Este un tribut meritoriu pentru geniul lui George şi o reuşită de care ar fi fost mândru şi încântat", a mai scris pe Twitter Andrew Ridgeley.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri