Primăria a anulat autorizația pentru Festivalul Lampioanelor cu șase ore înainte de eveniment

Data publicării:
lampioane 2052172-52635

Primăria Sectorului 4 posta, în data de 28 februarie, pe site-ul săups4.ro, un anunț prin care se anunța evenimentul „Lumină şi speranţă către Cer: mii de lampioane, lansate odată cu venirea primăverii”.

Potrivit comunicatului, duminică, 3 martie, în intervalul 20.00 – 23.00, în Rotonda Parcului Lumea Copiilor, „studenţii Facultăţii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice vor lansa lampioane zburătoare din orez, prin demersul lor dorindu-şi să marcheze sosirea primăverii, renaşterea naturii, debutul anului agrar, cât şi să celebreze iubirea”.

Anunțul privind Festivalul Lampioanelor postat pe site-ul Primăriei Sectorului 4 în urmă cu câteva zile

Pe site-ul Primăriei se mai menționează faptul că evenimentul se bucură de sprijinul primarului Cristian Popescu – Piedone.

„Este pentru a doua oară când în Sectorul 4 este organizat un astfel de eveniment, primul desfăşurându-se sub genericul „Lumină şi Speranţă către Cer”, în anul 2009, în Noaptea Sfintei Învieri, tot la iniţiativa Primarului Cristian Popescu – Piedone”, potrivit ps4.ro.

Citiți și: De la 10 persoane, la 2.000. O seară între prieteni a devenit Festivalul Lampioanelor

S-a răzgândit

Cu șase ore înainte de începerea evenimentului, organizatorii au anunțat pe pagina de Facebookcă autoritățile au anulat autorizația pe care o acordaseră pentru Festival.

„În urmă cu 20 de minute, am fost sunaţi de directorul Departamentului de Agrement şi Activităţi Culturale al Sectorului 4, care a hotărât să anuleze aprobarea acordată în urmă cu patru zile pentru acest eveniment, deoarece se afla în vizită la locul desfăşurării evenimentului împreună cu primarul Cristian Popescu Piedone, iar aceştia au fost asaltaţi de persoane în vârstă care susţineau că aceste lampioane reprezintă un pericol”, spun organizatorii pe rețeaua de socializare.

Contactați de redactorii digi24.ro, reprezentanții Primăriei Sectorului 4 au confirmat anularea evenimentului.

Organizatorii au anunțat că Festivalul Lampioanelor va fi amânat până la o dată necunoscută încă.

Aproape 8.000 de persoane confirmaseră prezența pe pagina de Facebook, iar o parte dintre aceștia au anunțat ulterior că vor merge totuși la Festivalul Lampioanelor, chiar dacă evenimentul nu are aprobarea Primăriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri