Sari la conținut
News Alert

Primăria Sinaia vrea să reabiliteze cu fonduri europene clădirea Cazinoului

La inaugurare a concertat George Enescu. Acum, clădirea găzduieşte în fiecare an un festival internaţional de muzică, expoziţii şi congrese. Monumentul a fost renovat acum zece ani, dar primarul Vlad Oprea spune că vor lucrările vor continua.

Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia: „Clădirea casinoului este reprezentativă nu numai pentru Sinaia, ci pentru România. Aici, de-a lungul anilor au fost evenimente importante, chiar dacă are 100 de ani. Clădirea a fost renovată acum 10 ani, din punct de vedere arhitectural.

Fiind una foarte veche, trebuie să intervenim pe tot ce înseamnă iluminat şi încălzire pentru că spaţiile sunt foarte folosite. Este folosită ca centru internaţional de conferinţe. În perioada de primăvară şi toamnă ţine chiar o mare parte din economia locală, ceea ce înseamnă turism. Se ţin congrese de 5000 de oameni. Când sunt atât de mulţi oameni, aerul devine mai greu de respirat şi sistemele de transfer de aer nu fac faţă.

Lucrăm la un proiect pe care îl vom depune curând pe fonduri europene pentru reabilitatea clădirii în acest sens.

E o pagină de istorie cazinoul. Avem "Enescu şi muzica lumii " - e un festival care cred că se desfăşoară de 10 ani. Multe din concerte se ţin în această sală. Vin să concerteze din toată Europa sau chiar şi din America am avut vara trecută”.