Primul Carnaval de Iarnă la Palatul Brukenthal din Sibiu

Data publicării:
17022013 20carnaval-50017

Costumaţia de carnaval a fost obligatorie la carnavalul din Palatul Brukenthal din Avrig. Cei care au venit însă nepregătiţi au putut să închirieze imediat costume viu colorate.

Printre zecile de măşti şi costume i-am găsit pe Vladimir şi Alexandra, doi tineri care au venit special, de la Cluj, pentru carnaval.

„Nu știu exact în ce m-am costumat! S-ar putea să fie un avocat englez”, spune Vladimir.

De la petrecere nu a lipsit nici baronul Samuel von Brukenthal, fostul guvernator al Transilvaniei.

„Sunt baronul de Brukenthal. Am venit de la Viena, caleașca este afară. Aștept niște musafiri din Austria și sper că și din Sibiu”, spune actorul care l-a întruchipat pe baron.

Organizatorii speră ca de la an la an la Carnavalul Iernii să participe din ce mai mulţi turişti şi localnici, deopotrivă.

„Încercam prin acest eveniment, Carnaval la Palatul Brukenthal să oferim acelor turiști care își petrec un week-end la una din cabanele de pe Valea Avrigului un supliment, o ofertă difersificată de a-şi petrece timpul aici”, declară Arnold Klingeis, primarul din Avrig.

Palatul Brukenthal din Avrig, unde s-a organizat carnavalul, a fost construit la sfârşitul secolului al 18-lea de guvernatorul Brukenthal şi este situat la poalele Munţilor Făgăraş, la doar 20 de kilometri de Sibiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri