Sari la conținut

Prinţul William, interviu emoționant despre moartea Prințesei Diana

Prinţul William al Marii Britanii a declarat, într-un interviu acordat ediţiei britanice a revistei GQ, că i-ar fi plăcut ca mama lui, prinţesa Diana, să o fi cunoscut pe soţia lui, Catherine Middleton, ducesa de Cambridge, şi îi vadă crescând pe cei doi copii ai lor – prinţul George şi prinţesa Charlotte, scrie News.ro.

The Duke Of Cambridge Attends Screening Of BBC's 'Mind Over Marathon' Documentary To Launch BBC Mental Health Season

Foto: Gulliver/Getty Images

Prinţul William a spus că i-ar plăcea să aibă sfatul mamei sale şi că îl întristează faptul că ea nu i-a întâlnit soţia şi copiii şi că ei, la rândul lor, nu o vor cunoaşte pe prinţesa Diana.

”Mi-ar plăcea să am sfatul ei. Mi-ar fi plăcut să o fi întâlnit pe Catherine şi să-mi fi văzut copiii crescând. Mă întristează faptul că nu se va întâmpla acest lucru, iar ei nu o vor cunoaşte niciodată”, a spus el.

După 20 de ani de la moartea mamei sale, care se vor împlini pe 31 august, prinţul William a povestit că poate vorbi mai uşor despre ea, mai deschis şi mai onest.

”Mă simt mai bine în privinţa acestui lucru decât m-am simţit pentru o perioadă lungă de timp. Acum pot vorbi despre ea mai deschis, mai onest. Mi-o pot aminti mai bine şi pot vorbi public despre ea mai bine. A durat aproape 20 de ani să ajung la acest nivel. Încă este dificil. Nu seamănă cu durerea provocată de pierderea unei persoane apropiate în cazul altor persoane, pentru că toată lumea ştie ce s-a întâmplat, toată lumea cunoaşte povestea, toată lumea o cunoaşte pe ea. Alte persoane îşi pot ascunde durerea sau pot alege dacă vor să o împărtăşească”, a spus el.

Prinţul William a mai recunoscut că fără stabilitatea din familia sa nu şi-ar putea desfăşura activitatea, adăugând că îşi doreşte să îşi crească cei doi copii într-o lume veselă, stabilă şi sigură - aspect important atât pentru el, cât şi pentru soţia lui.

”Vreau ca George să crească într-un mediu real, nu în spatele zidurilor unui palat. Media face ca acest lucru să fie mai dificil, dar voi lupta pentru ca ei (George şi Charlotte, n.r.) să aibă o viaţă normală”, a mai spus el.

 

Prinţul William a dezvăluit şi principalul scop al campaniei ”Heads Together” – eliminarea tabuului în privinţa bolilor mintale.

”Nu putem ajunge nicăieri până nu reuşim acest lucru. Oamenii nu pot avea acces la serviciile de specialitate până când nu încep să simtă mai puţină ruşine pentru acest lucru. Aşa că trebuie să eliminăm tabuul, pentru numele lui Dumnezeu, acesta este secolul 21”, a spus prinţul William.

El este adeptul comunicării şi îi încurajează şi pe alţii să vorbească despre bolile de gen. ”Am fost şocat de cât de multe persoane trăiesc cu teamă şi în tăcere din cauza bolilor mintale de care suferă. Pur şi simplu nu înţeleg. Cred mult în comunicarea în privinţa acestor probleme. Nu înţeleg cum familii, chiar şi în spatele uşilor închise, încă găsesc atât de dificil să vorbească despre acest subiect”.

Prinţesa Diana, prima soţie a prinţului Charles, a murit la vârsta de 36 de ani, pe 31 august 1997, după ce limuzina în care se afla alături de iubitul său, Dodi al-Fayed, s-a izbit de un parapet într-un pasaj din Paris.