Sari la conținut

Prințul William, interviu pentru o publicație LGBT: „Nimeni nu ar trebui sa fie hărțuit pentru sexualitatea sa”

Foto: Gulliver/Getty Images

Fotografia în care William apare râzând însoțește titlul "Making History" și citatul lui "Nimeni nu ar trebui sa fie hărțuit pentru sexualitatea sa, sau din orice alt motiv".

"Am întâlnit tineri gay, tinere lesbiene, persoane transgen prin intermediul revistei 'Attitude'. Sunt curajoși fiindcă vorbesc și dau speranță celor supuși unor intimidări teribile. Forța și optimismul lor ar trebui să ne încurajeze pe toți să ne opunem oricărui fel de hărțuire", a adăugat el. "Fiți mândri de omul care sunteți, nu trebuie să vă fie rușine", le-a recomandat prințul William homosexualilor, criticați pentru orientarea lor sexuală, citat de Agerpres.

William s-a întâlnit la Palatul Kensington cu editorul revistei și cu nouă membri ai comunității LGBT pentru a discuta despre intimidare și repercusiunile ei.

Editorul Matthew Todd a spus că s-a întâlnit în mod regulat cu părinții unor copii care s-au sinucis după ce au fost hărțuiți din cauza sexualității lor.

"Sunt foarte fericit că viitorul rege al Regatului Unit este de acord că acest lucru trebuie să înceteze și i-aș îndemna pe părinți, în special, să-și ridice vocile în comunitățile lor pentru a se asigura că fiecare școală protejează — într-adevăr protejează — toți copiii", a spus Todd, citat de Reuters.

"Attitude" este revista gay cea mai vândută în Marea Britanie, având un tiraj de 60.000 de exemplare lunar. Pe coperta publicației au mai apărut în trecut Daniel Radcliffe, vedeta din "Harry Potter", și Liam Payne, membru al grupului One Direction.

Prințul Harry a fost lăudat în 2013 pentru că a salvat un soldat din regimentul său dintr-un atac motivat ură față de homosexuali.

Potrivit Reuters, noul număr al revistei, care va fi pus în vânzare la 22 iunie, a fost tipărit înainte de atacul de duminică într-un club de noapte gay din Orlando, Florida, unde 49 de persoane au fost ucise.