Provocare: cât de ușoară mai poate fi caligrafia?

Data publicării:
1525486 10200384375851363 600203773 n

 

Foto: Facebook/Revista de Povestiri

Începeți cu liniuțe, bastonașe, semicercuri, vă obișnuiți cu penița, hârtia și cerneala, unghiurile și poziția, și într-un final apoteotic învățați ceea ce se numește Foundational Hand, adică scrierea de bază. Vă veți juca și cu instrumentele caligrafiei moderne și veți experimenta scrisul cu diverse întrebuințări practice”, au postat cei de la Revista de Povestiri pe pagina de Facebook.

Atelierul se va ține în București, începând cu 25 ianuarie, timp de patru weekenduri la rând. Costul cursului este de 400 de lei, iar înscrierile se fac până în data de 23 ianuarie.

Foto: Facebook/Revista de Povestiri

La prima ședință, cursanții vor primi materialele necesare pentru atelier, care rămân la ei: penițe, toc, cerneală și hârtie.

Cursul va fi coordonat de Georgian Constantin, graphic designer și Sorin Trăistaru, art director și caligraf.

Foto: Facebook/Revista de Povestiri

La atelierul de caligrafie veţi incerca să uitaţi cam tot ce aţi învăţat la şcoală despre scris. Veţi învăţa mişcările de bază (pe care le veţi putea aplica mai apoi în orice tip de scriere, ba chiar şi în desen şi pictură), vom studia câte stiluri caligrafice ne permite timpul (cel puţin Foundational Hand şi poate ne jucăm şi cu nişte litere gotice). Vom avea şi aplicaţii practice [embosare ca la mama acasă, felicitări, ambalaje şi ce ne/vă mai trece prin cap]. O să avem şi o parte de caligrafie modernă, cu instrumente pe care le puteţi face şi voi, şi o să experimentăm cu nişte stropi de culoare. Plus că ceea ce faceţi şi instrumentele pe care le folosiţi vă rămân vouă”, au spus cei doi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri