Rachel Weisz: Brexitul seamănă cu un deces

Data publicării:
The Academy Of Motion Picture Arts And Sciences Hosts An Official Academy Screening Of YOUTH
Foto: Gulliver/Getty Images

Actriţa recompensată cu Oscar Rachel Weisz, soţia lui Daniel Craig, cunoscut pentru interpretarea personajului ”James Bond”, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei The Guardian că Brexitul seamănă cu un deces, iar alegerea lui Donald Trump preşedinte al Statelor Unite ale Americii este catastrofală, scrie News.ro.

The Academy Of Motion Picture Arts And Sciences Hosts An Official Academy Screening Of YOUTH
Foto: Gulliver/Getty Images

Rachel Weisz a spus că a fost straniu să se afle în Marea Britanie la momentul în care a apărut rezultatul referendumului în favoarea Brexitului şi că alegerea lui Donald Trump drept preşedinte al SUA i se pare mai greu de înţeles.

”Îmi este greu să înţeleg cum s-a întâmplat. Alegerea lui Trump este destul de catastrofală şi există lucruri îngrozitoare pe care el le poate face Pământului şi drepturilor femeilor, dar cred că va fi reversibil cumva”, a spus actriţa.

”Însă, Brexitul seamănă cu un deces. Este ireversibil. M-a făcut să mă gândesc la părinţii mei (migranţi, n.r.) şi la motivul pentru care Uniunea Europeană a fost creată, pentru a ne asigura că nu vom mai avea un asemenea război, pentru a ne uni şi a scăpa de naţionalismul nostru. Este foarte dificil”, a adăugat ea.

Părinţii actriţei, care au divorţat în anii 1980, au fost copii refugiaţi în Marea Brtanie, înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial. Mama actriţei a fost născută în Australia, iar tatăl ei în Ungaria.

Rachel Weisz a precizat că părinţii ei au fost bineveniţi în Marea Britanie, alături de alţi copii, şi că s-au simţit mândri să devină englezi.

”Însă, nu erau deloc englezi. Tatăl meu este atât de ungur”, a adăugat actriţa, izbucnind în râs şi precizând că tatăl ei, în vârstă de 88 de ani, încă are accent. Mama actriţei a decedat în urmă cu mai mulţi ani. 

Cu toate acestea, părinţii săi au fost acceptaţi în totalitate, a menţionat Rachel Weisz.

Născută pe 7 martie 1970 în Londra, Rachel Hannah Weisz este o actriţă britanico-americană. A câştigat un premiu Oscar la categoria ”cea mai bun actriţă în rol secundar”, pentru rolul pe care l-a interpretat în filmul ”Prietenie absolută/ The Constant Gardner” (2005). Acelaşi rol i-a adus şi un Glob de Aur.

A mai apărut în producţii precum: ”Constantin/ Constantine” (2005), ”Fraţii Bloom/ The Brothers Bloom” (2008), ”Desigur... poate că.../ Definitely, Maybe” (2008) şi ”Martor şi acuzator/ The Whistleblower” (2010). Cel mai recent film în care a apărut este drama ”My Cousin Rachel”, regizată de Roger Michell, care a avut premiera pe 9 iunie în Marea Britanie.

În 2011, Rachel Weisz s-a căsătorit cu actorul englez Daniel Craig, într-o ceremonie privată care a avut loc în New York şi la care au avut doar patru invitaţi, inclusiv cei doi copii ai lor, pe care îi au din alte relaţii. Rachel Weisz are un fiu cu regizorul şi producătorul Darren Aronofsky, cu care a fost logodită, iar Daniel Craig are o fiică dintr-o căsnicie de doi ani cu actriţa Fiona Loudon, încheiată în 1994. Tot în 2011, Rachel Weisz a dobândit cetăţenie americană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri