Recomandări pentru românii care doresc să călătorească în Turcia

Data publicării:
turcia steag 2 afp-5

Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea zonelor centrale ale oraşelor Istanbul, Ankara, Izmir, Adana, Mersin şi Eşkişehir, precum şi a implicării în orice fel de manifestaţii.

De asemenea, se recomandă cetăţenilor să manifeste prudenţă sporită şi să se informeze din timp cu privire la starea de securitate înainte de a călători pe teritoriul acestui stat, potrivit unui comunicat remis de MAE.

Potrivit comunicatului, în perioada 16 - 17 iunie, forţele de ordine au intervenit cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii grupaţi în mai multe zone ale oraşului Istanbul: străzile adiacente Pieţei Taksim (Siraselviler şi Istiklal) precum şi în zonele Cihangir, Beşiktaş, Harbiye, Elmadag, Şişli, Medcidiyekoy, Kagithane, Karakoy, Maltepe, Kadikoy.

Poliţia a intervenit, de asemenea, pentru a bloca accesul pe podul Bosfor al protestatarilor aflaţi în zona asiatică, care intenţionau să ajungă în Piaţa Taksim.

Circulaţia a fost restricţionată în mai multe zone ale oraşului, iar principalele artere care fac legătura cu Piaţa Taksim au fost blocate (Taksim şi străzile adiacente; Zeytinburnu – unde a avut loc un miting de susţinere a guvernului, desfăşurat fără incidente)", se mai arată în comunicatul MAE.

Pentru data de 17 iunie 2013, cinci confederaţii sindicale au anunţat declanşarea unei greve generale, îndemnând la continuarea protestelor.

Citiți și:

Recomandări pentru turiştii români care vor să viziteze Istanbulul şi alte zone din Turcia

Grevă generală în Turcia. Noi violențe au avut loc la Ankara și Istanbul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri