Recomandări pentru turiştii români care vor să viziteze Istanbulul şi alte zone din Turcia

Data publicării:
turcia steag 2 afp-2

Turiştii pot vizita fără reţineri Istanbulul, evitând zona Taksim, unde au loc proteste, iar în Antalya, Bodrum şi Kusadasi activitatea turistică se desfăşoară normal, Turcia rămânând în "top 3" destinaţii favorite de vacanţă pentru români, potrivit ANAT.

"Turiştii români pot să viziteze fără reţineri Istanbulul, evitând seara zona Taksim. În zonele turistice ale Turciei, Antalya, Bodrum, Kusadasi, activitatea turistică se desfăşoară absolut normal. (...) Evenimentele recente (...) nu au condus la niciun fel de probleme de transport, nici în Istanbul, nici în alte zone din Turcia şi nu împiedică nicio activitate turistică", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Asociaţia mai arată că situaţia din Istanbul "este pe cale de a se stabiliza" şi că premierul Recep Tayyip Erdogan se va întâlni miercuri, 12 iunie, cu protestatarii din Ankara.

Citiți și:

Turcia: Luptele continuă la Istanbul, Gezi Parc s-a transformat în spital de campanie

CORESPONDENȚĂ DE LA ISTANBUL. Poliția i-a alungat pe protestatari din Piața Taksim

În Istanbul, Ankara şi alte oraşe din Turcia populaţia protestează faţă de politicile premierului, având loc confruntări între aceştia şi forţele de ordine.

Bilanţul violenţelor care durează de două săptămâni în Turcia a ajuns la patru morţi şi peste 2.000 de răniţi.

Protestele, care iniţial erau faţă de reducerea suprafeţelor verzi din Parcul Gezi - unde există planul de reconstruire a cazarmei otomane Topçu Kişlasi, care ar deveni un complex turistic, având inclusiv un mall - au devenit o acţiune îndreptată împotriva premierului, criticat pentru politicile cu caracter islamist.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri