Sari la conținut

Recomandări pentru weekend: Premiere de film, festival de teatru urban şi concerte, la Bucureşti

Vineri şi sâmbătă, la Manasia Hub, va avea loc Bucharest Shortcut Cinefest, o competiţie internaţională de film independent, care îşi propune să facă cunoscute cele mai bune proiecte cinematografice din mediul online, potrivit News.ro.

Reunind pelicule ale unor regizori celebri sau în curs de afirmare, competiţia promovează filmul scurt în formele sale diverse, aducându-l într-un spaţiu neconvenţional, mai aproape de cinefili. Dintre cele peste 100 de proiecte înscrise, au fost selectate cele mai bune 10 scurtmetraje la categoriile ficţiune, student film, documentar şi experimental. Proiecţiile vor avea loc în aer liber, în grădina de la Manasia Hub, începând cu ora 21.30. Proiecţia va fi filmată cu o dronă de cei de la Graphein.

Cinefilii vor putea viziona în weekend premiera „Tomahawkul de os/ Bone Tomahawk”, în regia lui S. Craig Zahler, cu Richard Jenkins, Patrick Wilson, Matthew Fox şi Kurt Russell în distribuţie. Acţiunea filmului are loc la mijlocul anilor 1800, la graniţa de astăzi dintre Texas şi New Mexico. Patru persoane încearcă să salveze mai mulţi colonişti, printre care şi soţia unui fermier local, care au fost răpiţi de un grup de canibali, potrivit cinemagia.ro.

Un alt film care va rula în premieră în cinematografele româneşti este „Partenere pentru Mike şi Dave/ Mike and Dave Need Wedding Dates”, regizat de Jake Szymanski, cu distribuţia alcătuită din Zac Efron, Aubrey Plaza, Anna Kendrick şi Adam Devine. Comedia prezintă doi fraţi care dau anunţuri pentru a-şi găsi partenere la o nuntă.

Cinefilii vor putea vedea, de asemenea, premiera „Răzbunarea amintirilor/ Remember”, în regia lui Atom Egoyan. Intriga filmului se concentrează pe Zev, personajul lui Christopher Plummer, care este trimis în misiunea de a răzbuna o ororare din cel mai întunecat capitol al istoriei moderne, după ce descoperă că gardianul nazist care i-a ucis familia în urmă cu 70 de ani trăieşte.

Un alt film care poate fi vizionat în cinematografele româneşti în acest weekend este „Legenda lui Tarzan/ The Legend of Tarzan”, în regia lui David Yates, care îl prezintă pe Tarzan, chemat din Londra în junglă pentru a investiga activităţile unei tabere miniere. Din distribuţia filmului fac parte Samuel L. Jackson, Margot Robbie, Christoph Waltz şi Alexander Skarsgård.

O altă premieră ce va putea fi vizionată în acest weekend este „Noaptea judecăţii. Alegerile/ The Purge: Election Year”. Filmul, regizat de James DeMonaco, este cel de-al treilea capitol din seria care a înregistrat încasări de peste 200 de milioane de dolari pe plan internaţional. Din distribuţie fac parte Raymond J. Barry, Frank Grillo şi Elizabeth Mitchell.

Festivalul de teatru urban „Teatru sub Lună by InDArt”, aflat la cea de-a doua ediţie, va începe vineri, în grădina de la Quantic, şi se va încheia pe 31 iulie.

Vineri seara, publicul va putea vizita expoziţiile de pictură, fotografie, grafică, biblioteca urbană. De la ora 20.30, a fost programat spectacolul de teatru „Încurcă lume” după A.D. Hertz, în regia lui Cătălin Bugean. După reprezentaţie, trupa Runaway va susţine un concert, de la ora 22.30.

Sâmbătă, copiii se pot distra la Locul de Joacă, de la ora 13.00. Spectacolul „Littleimpro” de improvizaţii pentru copii mici şi cei mai mari se va juca de la ora 17.00. Spectacolul serii este „Divorţ în ziua nunţii”, în regia lui Cătălin Stelian-Shanks, iar concertul zilei va fi susţinut de trupa :umbra.

Ursul păcălit de vulpe” va fi prezentat duminică, de la ora 17.00, iar trupa de improvizaţie Grupa Mică, formată din actori, cântăreţi şi programatori, vor performa într-un stil aparte, în fiecare weekend din cadrul festivalului. Tot în grădina Quantic, de la ora 22.00, publicul va putea vedea finala EURO 2016.

Biletele şi abonamentele pentru festival se găsesc pe mystage şi Quantic Pub. Un bilet pentru o zi costă 30 de lei, iar un abonament de trei zile este de 75 de lei. Pentru toate cele 12 zile, doritorii plătesc 250 de lei.

Iubitorii de teatru mai pot vedea, în grădina Televiziunii Române, vineri, de la ora 20.30, spectacolele „Poveşti miniereşti”, de Ion Desideriu Sîrbu, şi „Pitroceli muzicale”, cu actorul Zoltan Octavian Butuc, pe poeme de Nichita Stănescu, Jozsef Atilla şi Vasko Popa, ale Teatrului de Artă. Sâmbătă, de la 20.30, Fundaţia „Geo Barton” organizează spectacolul „Serate cu maeştrii: Constantin Codrescu”, în care artistul va povesti despre cariera sa de 60 de ani, iar duminică, de la aceeaşi oră, este programat „Opiniile unui clovn”, după Heinrich Böll, un spectacol-performance cu Alex Buescu.

Iubitorii muzicii lui Mozart pot participa gratuit, de vineri până duminică, de la ora 17.00, la recitaluri camerale, concerte de muzică clasică, vernisaje şi proiecţii de filme în cadrul Festivalului Mozartissimo, aflat la prima ediţie, care marchează împlinirea a 260 de ani de la naşterea celebrului compozitor. În cadrul evenimentului, organizat de Centrul Cultural Casa Artelor, vor fi susţinute concerte în Curtea Mare, precum Orchestra Symphactory, dirijată de Tiberiu Soare, vineri, de la ora 20:00, Camerata Regală, cu dirijorul Horia Andreescu, sâmbătă, de la ora 20.00, şi Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Jin Wang, duminică, de la aceeaşi oră.