Reportaj BBC. Insula de la capătul Pământului. „Este suficientă hrană, nu suferim niciodată de foame”

Data publicării:
insula 3 1

Atolul Palmerston, în insulele Cook, este casa a 62 de oameni. 59 dintre ei se trag din același strămoș: un neo-zeelandez care a ajuns pe insulă acum un secol și jumătate.

„M-am căsătorit cu vărul meu de gradul doi. Unii se căsătoresc chiar dacă au grade de rudenie mai apropiate. Un om care a venit din Noua Zeelandă ne-a spus că relațiile apropiate cauzează probleme copiilor”, spune o localnică, citată de BBC.

Dar, până acum, n-au avut probleme. Sunt o mare familie, iar traiul este liniștit. N-au fost invadați de turiști pentru că, pe insula de 2,6 kilometri pătrați, se ajunge greu. Vasele mari nu pot ancora, iar pistă pentru avioane nu există. Singura comunicare cu restul lumii este o linie telefonică. Dar oamenii spun că au tot ce le trebuie.

„Este suficientă hrană pe insulă, nu suferim niciodată de foame. E un obicei să împărțim peștele la toate locuințele de pe insulă. A împărți înseamnă a-ți păsa. Nu avem trafic, nu avem stații de autobuz, ci doar oameni și arbori de cocos, nisipul alb și oceanul albastru”, povestește un localnic.

„Iubesc Palmerston pentru că e un loc frumos, unde ne relaxăm, nu avem mare lucru de făcut. E un loc în care să te bucuri de viață!”, este concluzia reportajului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri