Reţetă delicioasă fără zahăr: mousse de ciocolată şi mentă

Data publicării:
MOUSSE

Ca şi îndulcitor folosim mierea, siropul de arţar, de agave, de mesteacăn, xylitolul, avem o mulţime de variante. De asemenea, mai putem îndulci şi cu curmale sau smochine”, a spus Anca Alungulesei, raw chef. Un alt avantaj al deserturilor fără zahăr şi fără coacere: se pot pregăti în doar câteva minute. Iată un exemplu.

O să pregătesc un mouse de ciocolată, în două straturi, unul va fi cu gust de ciocolată, unul cu aromă de mentă, pentru asta avem nevoie de avocado, banane, cacao crudă, miere, lapte de migdale şi încă câteva ingrediente secrete. Puneţi într-un blender sau într-un robot toate ingredientele pentru stratul de ciocolată şi mixați câteva secunde.

Avem deja ciocolată şi acum punem în paharele în care vrem să servim mousse-ul”. Mousse-ul de ciocolată poate fi servit chiar în această fază, iar cei mai pretenţioşi pot adăuga încă un strat. „Stratul al doilea va fi compus din banană, avocado, miere, spirulină, lapte de migdale vegetal şi puţină scorţişoară şi mentă.

La fel ca şi în cazul stratului de ciocolată, puneţi toate ingredientele în blender sau robot şi mixați câteva secunde. „Turnăm al doilea strat care este pur şi simplu delicios datorită mentei!”, a spus Anca. Pentru decor daţi frâu liber imaginaţiei! Noi am folosit cătină, pentru că este bogată în vitamina C şi deci ideală în această perioadă.  

„Iată, am venit şi cu detaliu final, două frunzuliţe de mentă, acesta este desertul nostru, acum îl dăm la rece şi într-un sfert de oră, 20 de minute putem să îl consumăm”, a spus Anca Alungulesei, raw chef.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri