Sari la conținut

Rețeta săptămânii: tigaie bucovineană

Pentru acest fel de mâncare se folosesc bucăți de carne gata preparată, friptură din pulpă de vită și carne de porc în untură.

Florin Asandului, bucătar: „Fripturile se pun la încălzit, friptura de purcel, friptura de vită, puțin vin alb cu puțin sos de roșii, după care într-o tigaie se pune la înăbușit, se scoate din beci varză se pune vin alb, puțină varză călită și se înăbușește într-o tigaie timp de câteva minute.”

Într-o altă tigaie, la foc mic se încălzește untură de porc și se pun la prăjit cârnații, neapărat preparați de casă și puțin afumați. Cât timp se prepară carnea, se toacă ceapa, usturoiul și ciupercile care au fost fierte și ținute în congelator.

Florin Asandului, bucătar: „Ceapa tocată, usturoiul și hribii se pun la tigaie cu puțin ulei și se rumenesc la foc mic constant până prind o culoare arămie după care se condimentează, sare, piper și se aromează cu verdeață, în principiu pătrunjel proaspăt tocat.”

Tigaia bucovineană este perfectă pentru gurmanzii care preferă bucatele tradiționale. Bucătarul recomandă o țuică sau afinată înainte de această masă dar și un vin roșu sec ce merge perfect cu carnea și ciupercile.

Tigaie bucovineană - timp de preparare: o oră și jumătate

Ingrediente - pentru două porții

200 gr pulpă de vită (friptură)

200 gr pulpă de porc (în untură)

150 gr cârnați de casă

200 gr varză murată tocată

150 gr hribi

100 gr ceapă

50 gr usturoi

Vin alb, sos de roșii

Sare, piper, verdeață - după gust