Sari la conținut

Reţeta săptămânii: Turnedou de vită

Pentru acest preparat avem nevoie de mușchi de vită, ton, roșii uscate, deshidratate în ulei, avem nevoie de roșii cherry, busuioc, file de anșoa, creveți decorticați deja care i-am marinat în ulei și cu condimente, iar pentru decor avem nevoie de 2, 3 fâșii de bacon deshidratat, puteți să-l faceți și dumneavoastră acasă la o temperatură scăzută de 30 de grade, timp de două ore și jumătate la cuptor și puțin usturoi, sare și piper”, a spus bucătarul Remus Ioța Tomici. 

După ce condimentăm mușchiul de vită, il pregătim împreună cu tonul, la o temperatură de 140 - 160 de grade, timp de un sfert de oră. În acest interval vă puteți ocupa de sosul cherry cu creveți. Tot ce trebuie să faceți este să tocați praz cât mai mărunt, adăugați roșiile, creveții și stingeți cu vin alb. La final, adăugați și file-ul de anșoa și busuioc.

Acesta este preparatul pentru această săptămână: turnedou de mușchi de vită, cu ton, cu un ragu de roșii cherry, creveți decorticați și file de anșoa. Vă doresc poftă bună!

Mușchi de vită: 1 kilogram

Roșii cherry: 400 grame

File de anșoa: 100 grame

Creveți decorticați: 200 grame

Bacon: 2 - 3 bucăți

Vin alb: 100 ml

Praz: 2 fire

Sare, piper, busuioc după gust