Sari la conținut

Revelion la mare sau la munte?

Dacă hotelurile de lux de la munte oferă sejururi care ajung şi la 1.000 de euro, pensiunile au pachete la un preţ de cinci ori mai mic.

După spusele hotelierilor, 80 la sută din locurile de cazare pentru perioada Revelionului sunt ocupate.

Cele mai mare preţuri sunt în Poiana Braşov. Acestea pornesc de la 515 euro de persoană - sejurul de 6 nopţi la un hotel de trei stele şi depăşesc 800 de euro de persoană la un hotel de 5 stele. Tarifele includ micul dejun, cina festivă de Revelion, program artistic şi activităţi pentru copii.

În Braşov, cinci nopţi de cazare în camera dublă, la un hotel de 3 stele costă 240 de euro de persoană, respectiv 1.195 de euro de persoană la un hotel de 5 stele. Tarifele includ cina de Revelion, programe pentru copii sau acces la SPA.

La pensiunile din zona Bran-Moeciu preţurile sunt mai mici. De exemplu, la o pensiune de trei margarete, turiştii trebuie să plătească 220 de euro de persoană pentru 4 nopţi de cazare - pentru locul în camera dublă, în timp ce la o pensiune de 4 margarete, un loc în camera dublă costă 300 de euro.

Deşi nu este sezon, preţurile pentru Revelionul pe litoral nu sunt foarte mici

Un pachet turistic de patru nopţi porneşte chiar şi de la 700 de euro, într-un hotel de lux. Turiştii care vin în noaptea dintre ani la malul marii au de unde să aleagă. De exemplu, la un hotel de patru stele din Mamaia, un turist plăteşte pentru patru nopţi în regim all inclusive şi cina de Revelion aproape 3.000 de lei.

Dacă optează doar pentru mic dejun, acces la spa şi petrecerea dintre ani, tot la patru stele, plăteşte 750 lei. La hotelurile de trei stele tarifele pleacă de la 700 lei pentru un sejur de cinci nopţi, cu mic dejun inclus şi cina de Revelion şi ajung până la 900 de lei pentru trei nopti cu pensiune completă.