Revelion la Roşia Montană: 200 de activişti de mediu vor petrece noaptea dintre ani în localitatea din Apuseni

Data publicării:
rosia-11

O petrecere de pomină de Revelion se va întâmpla în hambarul din curtea unui localnic din Roşia Montană: aşa vor sărbători peste 200 de militanţi din ţară şi din străinătate care au ales localitatea din Apuseni ca destinaţie pentru noaptea dintre ani. Asociaţiile ecologiste din zonă vor organiza pentru turişti vizite la obiective turistice, pentru a le arăta locurile frumoase şi patrimoniul din Roşia Montană.


Aici camerele sunt pregătite pentru cei peste 200 de activişti de mediu din întreaga ţară. Doamnele gospodine au pregătit cozonacii, iar domnii s-au ocupat de băutură.

Primii turişti au început deja să vină, dar cei mai mulţi dintre ei ajung aici săptămâna viitoare. Sunt aşteptaţi militanţi din toate colţurile ţării, dar şi din Franţa, Anglia şi Germania, iar asociaţiile ecologice îi vor duce să viziteze zona - Muzeul Mineritului, cu galeriile romane, centrul istoric cu clădirile monument istoric, găurile din zonă, vârfurile cele mai înalte ale zonei.

În noaptea dintre ani, toţi vor participa la petrecerea din curtea unui localnic, într-un hambar proaspăt construit.

Oamenii spun că, deşi nu este promovată turistic, Roşia Montană atrage turişti în fiecare iarnă, pe căi tradiţionale. Rezervările pentru acest an s-au făcut din octombrie şi noiembrie, iar sejururile nu au preţ fix: fiecare turist a negociat cu localnicii cât să plătească pentru cazare şi masă.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri