Revoluţie în muzica rock. Compressorhead, prima trupă formată din roboţi

Data publicării:
14042013 trupa roboti

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Toboşarul trupei se numeşte Stickboy, chitaristul e poreclit Fingers, iar basistul se prezintă cu apelativul Bones. Ei sunt invenţia companiei Gibson, un mare producător de instrumente muzicale. 

Cei trei roboţi muzicali interpretează cu mare dexteritate piese preluate din repertoriul unor trupe celebre precum Led Zeppelin, AC/DC, Black Sabbath sau Motorhead.

Cred că sunt niște roboți speciali cu aspectul lor sălbatic, un pic nefinisat, lipsit de graţie şi un pic murdari. Aspectul lor se potrivește foarte bine cu muzica pe care o cântă. Oamenii se pot identifica cu ei. Au avut primul lor concert la un festival de muzică metal în Australia şi s-au descurcat perfect”, a spus Boris Loehe, director la compania Gibson.

Toboşarul Stickboy este dotat cu patru braţe acţionate cu aer comprimat, iar talentul său cu siguranţă stârneşte deja invidia colegilor săi umani. Nici chitaristul Fingers nu se lasă mai prejos. El are 78 de degete, care pot evolua pe întreaga lungime a chitarei. Viteza sa este atât de mare, încât mişcările abia îi pot fi observate de oameni. Iar basistul Bones are cea mai mare precizie posibilă, spun inventatorii.

Primul cover al formaţiei, după piesa trupei Motorhead „Ace of Spades”, a înregistrat în câteva zile de la lansare 13 milioane de vizualizări pe internet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri