Rivalitățile din familia lui Adrian Iencsi

Data publicării:
adrian iencsi

„Foarte important: să fiu mobil. Uitaţi-vă la mine...să fiu în mişcare, să fiu tot timpul atent. Asta înseamnă să fiu mobil, să preiau mingea, să ştiu când pasez celui din faţa mea...”, sunt sfaturile pe care Adrian Iencsi le dă băieților lui când sunt pe terenul de fotbal.

Ianis şi Eric au 11 şi 9 ani, dar ştiu aproape la fel de multe despre fotbal ca şi tatăl lor, fostul fotbalist al Rapidului, Adrian Iencsi. Puștii visează deja să joace pentru echipa alb-vişinie.

„Nu vorbesc numai din punct de vedere al părintelui, ci şi din punctul de vedere al antrenorului, al cunoscătorului...chiar au potenţial pentru a ajunge mari sportivi, pentru a face performanţă. Totul depinde de ei, eu încerc să-i educ şi să-i învăţ tot ce este mai bine şi mai frumos pentru ei în viaţă, iar în sport, în fotbal, depinde numai de ei. Dacă lor le place foarte mult şi vor fi pasionaţi şi vor munci pentru asta, atunci au foarte multe şanse să ajungă fotbalişti foarte buni”, consideră Adrian Iencsi.

„Ianis, cel mare, a stat o perioadă de timp la Moscova, pe vremea în care eu am evoluat la SPARTAK MOSCOVA şi mereu când ieşeam în oraş şi vedea o mingea pe undeva era înnebunit. La fel şi Eric, deja de la vârsta de un an şi jumătate - doi ani era înnebunit când vedea mingea. Se jucau împreună în casă, făceau ravagii”, povestește fostul fotbalist.

„Prima dată au fost pe stadion să mă vadă pe mine. Soţia mea i-a adus la stadion. Evoluam la Rapid Bucureşti pe atunci, în sezonul 2009 - 2010. A fost cea mai mare bucurie pentru mine. Mi-am dorit foarte mult acest lucru, ca cei doi copii ai mei să mă vadă jucând fotbal şi bineînţeles la o echipă precum Rapid, în faţa unor suporteri minunaţi”, mărturisește fostul rapidist.

„Avem o echipă cu care ţine toată familia şi se numeşte Rapid Bucureşti. Pentru că tata a fost la Rapid. Ne pare rău, însă, că a picat în Liga a II-a şi sperăm să revină în Liga I”, spun Ianis și Eric.

De curând, fostul fotbalist a fost ofertat de conducerea echipei Rapid pentru a prelua banca tehnică. Acesta, însă, a refuzat deocamdată să revină în Giuleşti.

„Băieţii nu au avut nimic de comentat când am refuzat Rapidul pentru că ei deja sunt educaţi într-un anumit fel. Suntem trei bărbaţi în familie şi am învăţat să luăm decizi singuri...aşa cum considerăm noi, cum credem noi că este mai bine. Mi-au înţeles decizia”, susține Adrian Iencsi.

Refuzul lui nu e, însă, un răspuns definitiv. „Poate pe viitor, cu cea mai mare plăcere. Aşa am considerat eu, că nu e momentul ca Adrian Iencsi să antreneze Rapidul”, explică fotbalistul.

Până vor ajunge să joace la Rapid, băieţii se pregătesc intens la antrenamentele de fotbal sau urmărind meciurile celor mai importante echipe din Europa.

„Eu am ajuns să ţin cu Barcelona pentru că atunci când eram mic am intrat la tati în cameră în timp ce se uita la un meci al Barcelonei şi mi-a explicat atunci că e o echipă mare, că Messi a realizat un record inegalabil şi de atunci, pentru că sunt cei mai buni, am decis să ţin cu ei”, arată Ianis Iencsi.

„Eu ţin cu Real Madrid, pentru că îmi place de Cristiano Ronaldo, este idolul meu şi îmi mai place şi de Sergio Ramos”, spune Eric.

„Înainte de El Clasico mereu ne ciondănim sau ne luăm la o mică bătaie şi spunem că Barcelona o să câştige sau că Real o să câştige şi încercăm să punem un scor şi la sfârşit vedem care a fost cel mai aproape”, mărturisesc ei.

„Este o rivalitate între ei, sunt foarte supăraţi când o echipă pierde sau învinge. Acum, cel mic, care ţine cu Real Madrid, a fost foarte supărat că Barcelona a reuşit să câştige iar Champions League, dar ştiţi cum e. E o rivalitate între noi, o rivalitate frumoasă, pentru că şi eu ţin cu altă echipă din Europa, cu AC Milan, şi ei mereu mă tachinează pe mine”, a dezvăluit Adrian Iencsi în emisiunea „Jurnal pentru copii” de la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri