Sari la conținut

Record pentru Robbie Williams

Robbie Williams a doborât recordul pentru cele mai multe albume clasate pe primul loc semnate de un artist britanic. Cel mai recent album al lui Robbie Williams „The Heavy Entertainment Show” a debutat pe primul loc în topul acestei săptămâni, potrivit bbc.com.

robbie williams

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Este al 12-lea album care l-a adus în frunte, devansându-l pe David Bowie, care are 11 albume numărul 1. „Sunt mulţumit că acest album este numărul 1 şi sunt măgulit de aceste statistici”, a spus Williams, potrivit News.ro.

Cântăreţul are acum la fel de multe albume numărul 1 precum Madonna, dar rămâne în urma Beatles-ilor, care au 15, şi a lui Elvis Presley, cu 13. 

Albumul „The Heavy Entertainment Show” a bătut colaborarea dintre Michael Ball şi Alfie Boe, care au realizat „Together”, clasat pe locul doi. „This House Is Not For Sale” al formaţiei Bon Jovi este un alt nou intrat în top 10, situat pe locul cinci. Albumul „Back from the Edge” al lui James Arthur, care a fost săptămâna trecută pe primul loc, a coborât pe şase. 

Cel mai recent album al Aliciei Keys, „Here”, a intrat direct pe locul 21, a şaptea producţie a sa care a fost în top 40. 

În top single, „Rockabye” de Clean Bandit  - în colaborare cu Anne Marie şi Sean Paul - a urcat două locuri şi a ajuns pe prima poziţie. 

Robbie Williams, născut pe 13 februarie 1974, a făcut parte din grupul Take That şi şi-a început cariera solo în 1996, cu un cover după piesa „Freedom” a lui George Michael. Din 1997, a lansat zece albume de studio, cel mai recent datând din 2013, „Swings Both Ways”. În 2015, Robbie Williams a concertat şi la Bucureşti, în cadrul turneului „Let Me Entertain You”. Este căsătorit cu actriţa americană Ayda Field, cu care are doi copii - Theodora Rose „Teddy”, în vârstă de 3 ani, şi Charlton, în vârstă de 2 ani.