Rockerii de la Led Zeppelin au fost premiaţi de Barack Obama

Data publicării:
0412 20led 20zeppelin-36710

Preşedintele american a avut doar vorbe de laudă la adresa celor patru fondatori ai formației, Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones și John Bonham. Acesta din urmă a decedat în 1980.

„O generaţie de tineri a rezistat neliniştii adolescentine cu o pereche de căşti şi cu un album Led Zeppelin. Şi o generaţie de părinţi se întreba ce este atât de special în zgomotul acela”, a spus Barack Obama.

Acesta și-a amintit şi de entuziasmul cu care erau primite concertele Led Zeppelin, dar și de camerele de hotel devastate, lăsate în urmă de petrecerile trupei.

Mai în glumă, mai în serios, președintele SUA le-a atras atenția rockerilor britanici că tablourile din Casa Albă sînt de neînlocuit, că geamurile sunt antiglonţ şi că agenţii Secret Service sunt pretutindeni.

În mod tradițional, premiile Centrului Kennedy, ajunse la cea de-a 35-a ediţie, sunt acordate celor ce influenţează cultura americană prin artă.

Pe lista premianţilor din acest an s-au mai aflat actorul Dustin Hoffman, cântăreţul de blues Buddy Guy, omul ded televiziune David Letterman şi balerina rusă Natalia Makarova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri