Sari la conținut

România, în topul european al castelelor

Castelul Corvinilor, un valoros monument al arhitecturii medievale, a fost construit pentru Iancu de Hunedoara în secolul al XV-lea. Castelul, care se întinde pe 7.000 de metri pătraţi, are 42 de încăperi si poate fi vizitat. Numai anul trecut, peste 230.000 de turişti au venit să îl vadă, încasările din bilete fiind de aproximativ 1 milion de euro.

„Dacă este să ne raportăm doar la spaţiul României, în momentul de faţă este cel mai mare ansamblu medieval din România, este un castel unicat, un castel în care putem întâlni numeroase elemente arhitecturale gotice, renascentiste şi câteva elemente baroce”, spune Sorin Tincu, muzeograf.

Administratorii au decis să găzduiască în acest an un târg internaţional al castelelor.

„Este o modalitate de a promova cât mai bine castelele şi cetăţile şi, de ce nu, se poate lega un circuit al cetăţilor ţinând cont de numeroasele castele din România şi din estul Europei”, spune Dan Bera, administratorul Castelului Corvinilor.

La târgul de la începutul lunii mai, sunt asteptați să își promoveze castelele participanţi din Spania, Cehia, Macedonia și China.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost „destinaţia anului 2014” pentru celebrul site de recomandări turistice Trip Advisor.