Românii au cheltuit 22 de milioane de euro în minivacanța de 1 Mai și Paște

Data publicării:
plaja mediafax-2

În România, turiștii au cheltuit 51 de milioane de lei pentru cazare și 35 de milioane de lei pentru distracție.

Peste 40.000 de turiști au umplut plajele de la Marea Neagră și, în premieră, litoralul românesc a reușit să adune mai mulți turiști români decât concurența din Bulgaria.

Unde s-au dus românii în vacanță

- 12.000 de turişti români în străinătate

- 40.000 de turişti pe litoral

- 25.000 de turişti la munte

- 7.000 de turişti români în Bulgaria

- 600 de turişti români în Ungaria

- 600 de turişti români în Turcia

- 10.000 de turişti în zone balneare

- 2.500 de turişti în Delta Dunării

300 de lei pentru un cocteil pe plajă

Nici nu e de mirare că pentru litoral a fost cel mai bun început de sezon din ultimii 10 ani, cât timp cluburile au fost pline, iar stocurile de şampanie scumpă s-au epuizat în cele șase zile de vacanţă. Tinerii cu dare de mână au dat chiar şi 2.000 de lei pe o sticlă. Şi nu s-au limitat doar la una.

Un tânăr dintr-un club a mărturisit reporterului Digi24 că a cheltuit într-o singură seară 70 de milioane de lei (vechi).

Patronii localurilor cu pretenţii spun că turiştii au cumpărat cu baxurile băutura fină.

Este cel mai bun 1 Mai din 2000, de când am eu clubul... Cea mai bună şampanie pe care o am este la 2000 de lei sticla, dar cel mai mult am vândut şampaniile care costă 900 de lei sticla şi am vândut câtava baxuri bune”, mărturisește Ionuț Budi, patronul unui club de pe litoral.

Iar tinerii nu s-au mulţumit să arunce banii pe băuturi scumpe doar în cluburi. Ziua, au ales cele mai scumpe plaje, unde au plătit 300 de lei pentru un cocteil și au stat la soare pe baldachine acoperite cu mătăsuri fine, închiriate pentru 150 de lei.

Nici când a venit vorba de cazare, românii care au venit pe litoral nu s-a zgârcit. Hotelierii spun că cei mai mulţi au ales pachetele all inclusive și încă în cea mai scumpă stațiune de pe litoralul nostru.

Un grad de ocupare foarte mare în Mamaia, aproape 90%, un bilanţ foarte bun”, apreciază Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării.

Din punct de vedere al veniturilor, am încasat peste 2 miliarde şi jumătate de lei vechi”, a declarat Anca Nedea, managerul unui hotel de patru stele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri