Românii cheltuiesc între 270 şi 370 de euro de familie pentru o vacanță în România

Data actualizării: Data publicării:
turism romania clabucet - mfax

 

Potrivit ANAT, peste 16.000 de persoane au vizitat Târgul de Turism al României, la care au participat proximativ 200 de companii din ţară, dar şi din Austria, Bulgaria, Egipt, Germania, India, Indonezia, Iordania, Israel, Italia, Turcia şi Ungaria.

Destinaţiile interne cele mai vândute pentru iarna 2013-2014 au fost cele de ski, staţiunile montane şi de agroturism, destinaţii precum Valea Prahovei, Poiana Braşov, Bucovina etc. Litoralul românesc se prefigurează a fi din nou destinaţia vedetă a sezonului estival următor, fiind cel mai solicitat produs turistic intern şi cel mai vândut produs în sistem early-booking.

Cele mai dorite vacanţe în străinătate au rămas, ca în anii anteriori, Turcia, Grecia, Bulgaria şi Spania. Agenţiile de turism membre ANAT preconizează o creştere a vânzărilor pentru Grecia, atât pentru destinaţiile tradiţionale, cât şi pentru Grecia de Vest. Turcia va avea o creştere mai ponderată în 2014, deşi Antalya rămâne cea mai cerută destinaţie.

La târg nu au lipsit cererile pentru destinaţiile exotice, cumpărate în regim de early-booking, precum Mexic, Maldive, Dubai, Thailanda, Sri Lanka, Kenya, Punta Cana (Republica Dominicană) etc. De interesul vizitatorilor s-au bucurat şi produsele turistice de tip city-break, Barcelona, Viena, Praga, Istanbul şi Dubai fiind cele mai cerute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri