Românii preferă din ce în ce mai mult șemineurile. Comercianții spun că vânzările au crescut cu o treime

Data publicării:
semineu vanzari

Tudor s-a mutat de curând într-o locuinţă nouă şi s-a gândit că un şemineu ar fi o piesă frumoasă în casă, dar mai ales utilă. Cu toate că nu are încă multe dintre lucrurile necesare, el şi-a cumpărat deja materialele pentru şemineu.

Sigur o să-mi placă cum arată, pentru că am contribuit un pic la schiţă şi la design, dar sper să fie şi util că am ales şi funcţiile şemineului care dau şi aer cald în încăpere”, spune Tudor Pop.

Mulţi dintre clienţii magazinelor de profil şi-au cumpărat şemineurile din timp, fie ele electrice, pe gaz sau pe lemne.

Dacă o să fie o iarnă aşa cum se preconizează, ca orice român, cămara e plină de lemne, foc am, la moară am fost, aşa că poate să vină iarna cât de grea”, spune Dănuț Lupaș.

Majoritatea clienților optează pentru un șemineu personalizat. Şemineurile de tip centrală, legate la instalaţia de încălzire, scad costurile de încălzire chiar şi cu 60%, spun furnizorii. Astfel că cererile pentru acest produs au crescut.

De regula, toată lumea se lasă pe ultima sută de metri. Începe constructia primăvara a casei, pe perioada de vară a anului se construiește, iar toamna intră amenajările interioare”, afirmă Adrian Miron, furnizorde șemineuri.

Preţul unui şemineu clasic variază între 1.400 şi 4.000 de euro, în timp ce unul din gama de lux poate costa chiar şi 15.000 de euro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri