S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu

Data publicării:
10750273 770230909712723 2581162013443478912 o

Atmosferă de sărbătoare la Sibiu. Cei patru mii de oameni au ovaționat în momentul în care s-au aprins luminile. Oamenii l-au așteptat și pe președintele ales Klaus Iohannis, însă acesta nu a ajuns. Luminile au fost aprinse de cea care îi ține locul la Primăria Sibiu, viceprimarul Astrid Fodor.

Foto Silvana Arma/turnulsfatului.ro

Viceprimarul orașului a fost cel care a aprins beculețele, după ce în ultimii opt ani, Klaus Iohannis a fost cel care a deschis Târgul de sărbători. Organizatorii nu l-au uitat însă pe proaspătul președinte ales și au redat pe monitoare momentul în care el a intonat imnul României, în campanie, într-o conferință de presă. Din public, au cântat şi sibienii.

Indiferenți la politică, cei mai mulți copii au venit, însă, pentru adevărata senzație a sezonului: Moș Crăciun.

Și părinții lor au fost încântați de atmosfera de la Târgul de Crăciun de la Sibiu.

În căsuţele din lemn, care par luate din satul lui Moş Crăciun, comercianţii au oferte pentru toate gusturile şi buzunarele: obiecte confecționate din ceramică, tot felul de ornamente, lumânări.

„Un produs tradițional din județul Arad. Este o plăcintă care se făcea pe vremea bunicilor noastre. Aluatul este întins cât masa de mare, pusă umplutura și rulat cu fața de masă. Când se știe face plăcinta, fata e numai bună de măritat”, explică un comerciant.

Pentru turiști a fost pregătit și un city break, care include un tur în centrul orașului, o vizită în Turnul Sfatului și o relaxare la Baia Populară. 

Târgul va fi deschis până pe 26 decembrie. În fiecare dintre cele cinci week-end-uri care urmează, aici vor avea loc concerte, concursuri și surprize pentru vizitatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri