Sănătatea în bucate. Rețete tradiționale de Sfântul Andrei

Data publicării:
marius tudosiei

Fetele nemăritate trebuie să mănânce în ziua sfântului Andrei, potrivit tradiţiei, turtuca sărată dacă vor să afle cu cine se vor mărita.

E o turtă sărată, sau destul de sărată, care mâncată provoacă, evident, sete. Fetele se abţin până peste noapte, pentru că cel care le aduce în somn apă va fi ursitul, aşa că rabdă de sete până când îl visează pe cel ales”, explică Marius Tudosiei.

Iar cum după masă setea îşi face simţită prezenţa, în ziua Sfântului Andrei se bea covasă în loc de apă.

Covasa este o băutură asemănătoare cu braga, se face din aceleaşi ingrediente, făină de porumb şi făină de grâu, se opăresc, se fermentează un pic, se fierb, şi asta este o băutură care se spune că aduce rod bogat în gospodăriile oamenilor”, explică realizatorul emisiunii „Sănătatea în bucate”.

De Ziua Naţională, specialistul Digi24 în bucătărie va găti întreaga zi lipii, sarmale, mici şi alivâncă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri