Săniuş de Cupă Mondială. La Vatra Dornei este singura pârtie pentru săniuş pe pistă naturală din Europa de Est

Data publicării:
vatra dornei

România este gazdă pentru al treilea an consecutiv pentru Cupa Mondiala la Sanie pe pistă naturală. La concurs au venit sportivi din zece ţări. Inclusiv români.

Sunt toți proaspeții campioni mondiali. Campionatul mondial de seniori s-a desfășurat în urmă cu mai puțin de două săptămâni în Austria și toți campionii sunt aici”, spune Octavian Pungovschi, directorul Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei.

Din România participă nouă sportivi.

Dintre toate ţările din Europa de Est, România este singura care poate organiza un astfel de eveniment: singura pistă omologată, din toată regiunea, e la Vatra Dornei.

Este mult mai spectaculoasă sania pe pistă naturala pentru că ne aducem aminte de copilărie. Este ceva cam la fel, dar cu viteză de 90 de kilometri la oră”, spune Florin Buta, președintele Federației Române de Bob și Sanie.

Echipa Italiei a reușit deja să-și adjudece primul loc pe podium în etapa de dublu masculin în vreme ce România se poate lăuda doar cu un loc în mijlocul clasamentului.

Spectatorii au prins şi ei gustul adrenalinei.

Pârtia de sanie din Vatra Dornei a fost construită în urmă cu trei ani la o altitudine de 960 de metri şi are o lungime de 1012 metri.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri