Sărbătoarea Recoltei, la Năvodari: concursuri de alergare și de băut vin

Data publicării:
cioban

Localnicii şi-au măsurat puterile cu oierii veniţi de peste munţi. Două echipe de câte şapte participanţi au tras din răsputeri de capetele unei frînghii.

A urmat apoi alergarea cu sacul de cartofi. Şi aici, concurenţii l-au înfruntat pe câştigătorul de anul trecut.

În cele din urmă, competiţia a fost câştigată încă o dată de angajatul Primăriei, care a luat şi sacul de cartofi drept trofeu.

Însă lupta cu adevărat inegală a fost la competiţia de băut vin cât mai repede. Nimeni nu a reuşit să îl detroneze pe câştigătorul ultimilor cinci ani.

Ciobanii au venit la târgul de Ziua Recoltei cu produse naturiste pentru care au muncit un an întreg. Brânză de burduf, pastramă de berbacuţ, cârnăciori de oaie, nimic nu a lipsit de la tarabe.

La Năvodari a venit şi un român plecat de mai bine de 20 de ani în Germania, dornic să-şi răsfeţe conaţionalii cu specialităţi din bucătăria europeană.

Avem preparate speciale, aduse din Italia, din Germania şi Franţa, pe care vrem să le prezentăm românilor pentru a deschide gastronomia românească, să o îmbunătăţim cu produse care vin din străinătate. Cel mai mult îmi place porchetta a la Piastra, e un fel de ceafă de porc românească în stil tradiţional italian”, a afirmat Daniel Feri, producător.

Pofticioşii care au vrut să guste din această specialitatea au plătit 6 lei pentru o porţie. Amatorii de produse tradiţionale româneşti au putut cumpăra brânza de burduf cu 25 de lei kilogramul, pastrama de berbecuţ cu 16 lei şi cârnăciorii de oaie cu 30 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri