Sari la conținut

Sărbători în Bucovina la mare preț. O noapte de cazare ajunge la 450 de lei

Pentru că încă păstrează foarte multe tradiții, Bucovina este, de obicei, o destinaţie preferată pentru vacanţa de Crăciun. Cu ceva mai puţin de două săptămâni înaintea sărbătorii, locurile în hoteluri și pensiuni sunt ocupate doar în proporţie de 60-70%. Preţurile destul de mari ar putea fi motivul. O noapte de cazare pentru o persoană porneşte de la 100 de lei şI poate ajunge până la 450 de lei. 

Ana Groza, administrator pensiune: „Sunt incluse masa festivă, demipensiune pentru zilele de 25 și 27. Pachetul începe de la 380 de lei de persoană.”

În total, o vacanţă de cinci zile în Bucovina, de Crăciun sau Revelion rivalizează, ca preţ, cu una peste hotare.

Ciprian Moroșan, administrator pensiune: „Pe lângă masă și cazare turiștii noștri pot beneficia pe perioada șederii de spectacole de colinde, urături, dansuri și obiceiuri specifice zonei Bucovinei, plimbări cu sania trasă de cai, focuri de artificii și acces la noul centru de agrement și SPA. Oaspeții noștri pot asista la tăierea porcului și focuri de tabără. Prețul pentru acest sejur este de 2.500 de lei de persoană.”

Romeo Vodoina, bucătar: „O să punem slănină, chișcă, tobă, răcituri, caltaboș, cârnați, mușchi, pomana porcului cu mămăliguță, piept de porc umplut cu prune uscate, păstrăv în cetină”

Proprietarii pensiunilor speră că turiştii vor fi atraşi şi de pârtiile din zonă. Două dintre ele sunt la Vatra Dornei.

Petrică Ariciuc, șef Salvamont Vatra Dornei: ”Noi am pregătit tunurile și pentru pârtia Parc și pentru pârtia Veverița apoi plimbări scurte cu calul, turism ecvestru dar trasee scurte de maxim 2 ore, apoi patinoarul fi deschis de săptămâna viitoare.

Diferența între sărbătorile din ţară şi cele din străinătate nu mai stă în preţuri, spun reprezentanţii agenţiilor de turism, ci în tradiţii.