Sarmizegetusa Regia, inima aurului dacic

Data publicării:
sarmizegetusa

Expoziția este amenajată la poalele Dealului Grădiștii, într-o fostă cabană silvică, la mai puțin de 4 km distanță de cetatea dacică. Turiștii aflați în drum spre Sarmizegetusa pot face acolo un prim popas pentru a afla informații despre tezaurul dacic descoperit de arheologi încă din secolul al 16-lea.

Vladimir Brilinski, administrator Sarmizegetusa Regia: „Această expoziție este în primul rând și înainte de toate o poveste, o poveste a aurului dacic, o poveste care n-a mai fost spusă până acum.”

„Este frumoasă, e ok, este un pas înainte în promovarea sitului de la Sarmizegtusa Regia.”, afirmă un turist.

Turiștii care ajung la punctul muzeal de la Valea Albă descoperă copii fidele ale celor mai importante obiecte antice descoperite în zona capitalei statului dac. De la monede sau brățări din aur până la matrița descoperită în urma unei furtuni din vara anului 2013.

Vladimir Brilinski, administrator Sarmizegetusa Regia: „În Sarmizegetusa se foloseau bijuterii dintre cele mai fine, de o acuratețe artistică extraordinară. Era un oraș multicultural, un oraș cosmopolit, un oraș care nu era închis și care își permitea să bată astfel de bijuterii.”

Turist: „Este un mic prim pas pentru punerea în valoare a cetății dacice de la Sarmizegetusa Regia.”

Anul trecut, capitala statului dac, cotropită și apoi arsă de romani în jurul anului 100, a fost vizitată de 27 de mii de turiști. Administrația cetății speră ca odată drumul de acces asfaltat numărul oaspeţilor să treacă de 50 de mii, mai ales că biletul de intrare în călătoria istorică nu este mai scump de cinci lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri