Schi în plină vară în mai multe stațiuni din Europa

Data publicării:
schi

Staţiunea franceză Les Deux Alpes este în topul celor mai bune locuri de schiat în sezonul cald. Aici sunt peste 100 de pârtii pentru toate gradele de dificultate, având în total 220 de kilometri. Lecţiile de schi şi snowboarding costă aproximativ 40 de euro pe oră, iar skipass-ul pe o săptămână este în jur de 160 de euro. 

Cel mai simplu mod de a ajunge aici este de a lua avionul până la Lyon. Preţul unui bilet este cuprins între 300 şi 1.700 de euro, în funcţie de compania aeriană cu care zburaţi. Odată ajunşi în Lyon, puteţi lua microbuze ale diverselor firme de transport până în Les Deux Alpes. Drumul durează două ore, iar preţul unui bilet este de 35 de euro.

În ceea ce priveşte Austria, merită menţionată staţiunea Hintertux. Skipass-ul pentru o zi costă peste 30 de euro, dar trebuie să scoateţi mult mai mult din buzunar pentru cazare. O noapte la un hotel de 3 stele costă 120-150 de euro pentru o cameră dublă. 

Peste graniţă, în Elveţia, staţiunea Zermatt, ceva mai mică, oferă peste 20 de kilometri de pârtii bine întreţinute. Este aflată la poalele muntelui Matterhorn, unul dintre simbolurile Ţării Cantoanelor, iar preţul unui skipass valabil pe o zi este de aproximativ 50 de euro. 

Pentru a ajunge acolo, cea mai bună soluţie este să luaţi avionul până în Milano. Cel mai ieftin bilet costă aproximativ 130 de euro, dar dacă vă doriţi un zbor în cele mai bune condiţii biletele ajung şi la 490 de euro. De la Milano puteţi lua trenul până în Zermatt, iar călătoria este de aproape 70 de dolari. Ca un fapt interesant, în staţiune este interzisă circulaţia maşinilor, care trebuie lăsate în cel mai apropiat oraş, aflat la cinci kilometri distanţă. De aici există varianta unui tren de transfer sau a unor taxiuri speciale.

Norvegia este şi ea o destinaţie de vis pentru sporturile de iarnă pe durata verii. Pârtiile au o diferenţă de nivel de doar 250 de metri, se deschid la sfârşitul lunii mai şi vă puteţi bucura de ele toată vara. Pentru o zi, skipass-ul vă costă în jur de 50 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri