Sari la conținut

Se dă startul la Noaptea lungă a filmelor scurte

Alexandra Safriuc, selecționer de film ShortsUP și co-fondator al festivalului ShortsUP, a spus că participanții la maratonul cinematografic vor putea să voteze pe măsură ce văd filmele, iar scurtmetrajul cu cele mai multe voturi va fi câștigătorule ediției.

În selecția de filme de anul acesta sunt și filme românești, care „mereu sunt foarte așteptate de public”, potrivit Alexandrei Safriuc. 

„28 de filme intră în competiție. A fost o selecție foarte grea. În ultimul an s-au produs o mulțime de filme bune, cu subiecte relativ grele, dar am reusit în final să alegem cele 28 de filme din 15 țări diferite. E foarte interesant că va putea fi văzut filmul românesc care a câștigat la Berlin, „O noapte în Tokoriki””, a spus Alexandra Safriuc.

Pe lângă vizionarea celor 28 de scurtmetraje, cinefilii vor avea parte de un moment de stand-up comedy al artistului DOC li vor putea viziona instalația foto-video „Night Time in Bucharest”, bazată pe lucrările fotografului Adi Tudose. De asemenea, pentru cei mai copilăroși organizatorii au pus la dispoziție o piscină urbană în care puteți plonja când doriți. 

Din program fac parte și scurtmetraje premiate la nivel internațional precum:

> Bâlbâitul (r. Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015). O poveste despre singuratate si curaj, cu final eliberator, care a câștigat premiul OSCAR pentru cel mai bun film scurt al anului.

> Prânzul de duminică (r. Celine Devaux, Franța, 2015). Premiul Cesar pentru animație. Când vine vorba de rude, James trebuie să aleagă între iubire și ură, o decizie deloc ușoară.

> Șunca doamnei Razie (r. Sol Friedman, Canada, 2015). Cel mai bun documentar la Sundance Film Festival. La împlinirea vârstei de 90 de ani, o doamnă respectabilă renunță la religia iudaică pentru șuncă bacon și Google. 

Restul porgramului poate fi consultat AICI

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte pot fi achizitionate din rețelele MyTicket, Eventbook și Eventim începand cu 8 iunie la pretul de 30 de lei in perioada Early Bird (8 iunie – 21 iunie), 35 de lei in perioada Pre-Sale (21 iunie – 2 iulie) și 40 de lei la fața locului, în limita locurilor disponibile. Biletul include acces la o noapte întreagă cu scurtmetraje premiate, instalație video, food-court cu live cooking si experiențe culinare artizanale.