Sari la conținut

Selfie cu delfinii, noua modă la Delfinariul din Constanța

Ni Ni şi Chen Chen pot fi de acum cunoscuţi îndeaproape. Reprezentanţii Delfinariului le permit oamenilor să intre cu ei în apă. Cu două condiţii însă: doritorii trebuie să fie majori şi să ştie să înoate.

Ştefan are 26 de ani şi din copilărie a fost pasionat de delfini. În acest weekend şi-a îndeplinit visul: a petrecut aproape o oră în preajma lor, în apă, iar ghid i-a fost dresorul animalului.

Florin Mazilu, dresor: Vor trebui să nu facă mişcări bruşte, să nu se impacienteze, să nu le fie frică, să nu se sperie de delfini, să ştie cât de cât să înoate.

Tânărul a stat o vreme în apă, alături de dresor, până când delfinii s-au obişnuit cu prezenţa lui. Apoi, unul dintre ei s-a apropiat atât de tare încât băiatul a putut să-l atingă. De pe margine, cei care l-au însoţit în această experienţă au făcut o mulţime de fotografii. 

Cum se simte?

E destul de tare senzaţia.

Cum are pielea?

E fin!

Ştefan Milcov, vizitator: E o senzaţie unică, e foarte frumos şi chiar merită experienţa. A fost prima oară şi cred că o să vin şi a doua oară. O să pun toate pozele pe Facebook ca să vadă toată lumea cum m-am distrat eu.

În străinătate, astfel de momente petrecute alături de delfini sunt costisitoare. În Turcia, între 10 şi 30 de minute de distracţie costă 130 de euro, în Malta 110 euro, iar în Portugalia 164 de euro. La noi, preţul unui bilet este de doar 30 de euro. Atenţie însă, întâlnirea cu delfinii nu este ca o vizită la muzeu - doar 4 oameni vor putea intra în bazin într-o zi pentru a nu stresa mamiferele.

Florin Mazilu, dresor: Noi avem doar doi delfini, nu suntem ca alte ţări care au delfini special antrenaţi pentru aşa ceva şi datorită faptului că avem doar 2 nu trebuie să îi stresăm, să îi enervăm.