Serviciu cu birou acasă. Mulți tineri români lucrează ca freelancer pentru companii străine

Data publicării:
freelance

Andreea Macoveiciuc are 27 de ani şi lucrează, de acasă, din Iaşi, pentru mai multe firme din străinătate. A terminat masterul de Bioingineria Protezării şi, în timpul facultăţii, a descoperit că poate câştiga bani lucrând ca freelancer.

S-a înscris pe o platformă online, unde a precizat ce ştie să facă şi a căutat printre ofertele disponibile. În timp au venit şi comenzile - traduceri, editare, corectare de texte. S-a specializat în articole despre nutriţie, fitness şi sănătate.

E cel mai fain job din lume. Nu am şef, lucrez când vreau, cât vreau, de unde vreau. Acum dacă e frumos afară, pentru că e răcoare pot merge în parc, pot merge la o cafenea să lucrez de acolo, nu mă întreabă nimeni de unde lucrez. Plus că câştigi foarte bine”, spune Andreea Macoveiciuc.

În jur de o mie de dolari pe lună. Acesta este venitul mediu pe care îl obţine Andreea din scrierea de articole publicate sub o altă semnătură.

„Trebuie să ştii engleză şi e foarte bine să ştii şi altă limbă, să fii foarte serios şi să nu încerci să păcăleşti oamenii respectivi copiind conţinut”, explică Andreea Macoveiciuc.

E ca şi cum ai începe propriul tău business. Trebuie să fii omul bun la toate, trebuie să ştii şi puţină contabilitate, trebuie să fii şi managerul propriei tale imagini, trebuie să ştii puţin marketing şi astea adăugate peste domeniul tău de bază”, afirmă Valentin Ciacâru, reprezentant local platformă online.

Cei mai mulţi freelanceri se ocupă de mai multe proiecte în acelaşi timp şi lucreză câte ore consideră necesar. Câştigurile sunt mai mari în domenii precum marketing, juridic, finanţe - unde pot ajunge şi la 20 dolari pe oră.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri