Sfaturi pentru o drumeție montană reușită

Data publicării:
canicula turisti munte mediafax-5

Jandarmeria Montană le recomandă turiștilor să meargă în drumeții doar pe traseele marcate cu cele patru forme: cruce, dreptunghi, triunghi și cerc. Acestea sunt colorate cu albastru, roșu și galben, pe un fundal, amplasate pe copaci sau pe stânci.

Turișii trebuie să se informeze din timp în ceea ce privește traseu, durata și dificultatea acestuia și dacă există cabane sau surse de apă în zone.

Echipamentul trebuie să conțină încălțări și îmbrăcăminte adecvate. Rucsacul unui turist trebuie să conțină hrană, apă și o trusă medicală.

Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brașov a raportat că, de la începutul anului, au efectuat 200 de activități de salvare și căutare în care au salvat 210 persoane, însă s-au înregistrat și câteva decese.

Echipament adecvat pentru o drumeție pe munte

Sfatul specialiştilor montani le recomandă celor care şi-au programat o drumeţie montană să nu urce pe munte fără echipamentul adecvat anotimpului.

Un echipament complet conține bocanci, lanternă, rucsac, pelerină de ploaie sau costum impermeabil și trusă de prim ajutor.

Încățămintea trebuie să aibă talpa dură, preferabil confecționată din vibram pentru că amortizează șocul, să fie impermeabilă și confortabilă. Prețul unor încălțări de munte pleacă de la 500 de lei și poate să ajungă până la 800 de lei.

Rucsacul trebuie ales în funcție de talie și de înălțime și poate avea un preț cuprins între 400 de lei și 900 de lei.

Un echipament complet pentru munte poate să coste și 2.800 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri