Sfaturi pentru un concediu în străinătate, fără bătăi de cap

Data publicării:
Grecia insula-2

După ce v-aţi hotărât unde mergeţi în vacanţă, trebuie să vă informaţi dacă în zonă sunt sau nu probleme de securitate. Informaţiile le găsiţi pe site-ul Ministerului de Externe. Apoi, trebuie să aflaţi dacă aveţi nevoie de viză şi cum o obţineţi. Atenţie şi la paşaport - să fie valabil şi în bună stare. Pentru călătoriile în statele din Uniunea Europeană paşaportul poate fi înlocuit cu Cartea de Identitate.

Nu uitaţi de asigurarea medicală. Mare atenţie însă: în funcţie de destinaţia aleasă, trebuie să vă faceţi o serie de vaccinuri care vă pot salva viaţa. Sunt tratamente de imunizare care se fac cu aproximativ trei-patru săptămâni înainte de a părăsi ţara. Spre exemplu, cine vizitează anumite state din Africa sau America de Sud are nevoie de un vaccin împotriva febrei galbene, dar şi malariei.

Dacă veţi călători cu avionul, informaţi-vă în legătură cu produsele şi cantităţile de lichide pe care le puteţi lua în bagajul de mână.

În cazul unei călătorii cu maşina, respectaţi limitele de viteză din ţara respectivă, purtaţi centură şi nu vorbiţi la telefon în timp ce conduceţi. Ca să vă protejaţi mai bine, încheiaţi o asigurare auto care să acopere inclusiv daunele provocate de eventualele accidente rutiere din străinătate.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri