Sari la conținut

Și-a dat în judecată angajatorul pentru că slujba era plictisitoare

 

Foto: Gulliver/Getty Images

În vârstă de 44 de ani, francezul susține că slujba lui plictisitoare, din care a fost concediat în urmă cu 18 luni, l-a făcut să sufere din cauza sindromului numit ''bore-out'' (plictiseală la locul de muncă), care a dus la grave probleme emoționale și de sănătate, relatează CNN în ediția online din 3 mai.

"El a suferit de o depresie gravă și a avut un accident de circulație legat de o criză de epilepsie ... a intrat în comă și a fost în concediu medical", a declarat Montasser Charni, avocatul lui Desnard, citat de Agerpres.

Desnard a fost plătit cu 3.500 de euro pe lună, pentru a nu face nimic, după cum a susținut el.

Denumirea oficială a postului său a fost "director de serviciu general", dar el susține că superiorii săi l-au numit "băiatul" și i-au cerut să le facă diverse treburi personale, inclusiv să le ia copiii de la orele de sport.

Francezul a mai povestit că, în cele din urmă, erau atât de puține lucruri de făcut pentru el, încât șefii lui pur și simplu i-au spus să meargă acasă și să vină înapoi când îl vor chema. Apelul telefonic nu a mai venit, a afirmat el.

Avocatul lui Desnard a declarat că sindromul "bore-out" este o formă de hărțuire. "Acesta poate fi definit ca o epuizare morală din cauza lipsei totale de sarcini și vine cu un sentiment de rușine de a fi plătit pentru a nu face nimic", a explicat Charni.

Compania contestă afirmațiile lui Desnard. "Noi respingem toate aceste acuzații", a declarat Cyril Levy-Pey, directorul de comunicare al Interparfums. El a spus că Desnard nu a fost numit "băiatul" sau în alt fel umilitor și a explicat că acesta "nu a fost atât de motivat'' după câțiva ani de la angajare și, în ciuda încercărilor companiei de a-i da mai multe sarcini, a lipsit de la serviciu mai mult de șase luni, motiv pentru care a fost concediat în 2014.

Cazul este acum judecat de un tribunal de muncă din Paris, hotărârea fiind așteptată la sfârșitul lunii iulie.