Sibiul țintește statutul de Regiune Gastronomică Europeană

Data publicării:
Podul Minciunilor din Sibiu

În 2007, anul în care România adera la Uniunea Europeană, Sibiul devenea Capitala Culturală a Europei. Programul a schimbat radical viaţa oraşului.

Aproape un milion de turişti au raportat atunci autoritățile locale. Mulți dintre ei din țările vest-europene. Încasările din turism au fost de 200 de milioane de euro. Numărul de locuri de cazare din Sibiu a crescut la 2.000, iar primăria a investit peste 50 de milioane de euro în reabilitarea clădirilor istorice. Pentru proiecte culturale s-au cheltuit alte 13 milioane de euro.

În 2007, la Sibiu s-au organizat peste 2.000 de evenimente. Sălile de spectacole, localurile, halele industriale și străzile au devenit scene pentru artiști. Au fost spectacole de teatru, concerte și festivaluri care au făcut din Sibiu una dintre cele mai cunoscute destinații din această zonă a Europei.

Sibiul a fost acum invitat să devină membru fondator în Institutul Internațional pentru Gastronomie. Forul european a pus bazele unui nou proiect, numit Regiune Gastronomică.

„Acest program semnifică inclusiv o încurajare, o promovare, atât a agriculturii locale, cât și a producătorilor de hrană, bio sau nu”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

În cadrul Zilelor Porților Deschise de la Bruxelles, Sibiul a fost prezentat ca aspirant la titlul de Regiune Gastronomică 2019. Bucătarii din oraș deja se întrec în specialități.

Proiectul Regiune Gastronomică Europeană debutează pe 1 ianuarie 2015, în Olanda.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri